Catharina Wolff
Kock

2013 började jag jobba på Barnens bikupa som kock på heltid.
I vårt egna kök tillagar vi all mat ifrån grunden. Varje måltid består bla av både frukt och grönt.
Jag har jobbat inom restaurangbranschen sedan jag var 18 år och har drivit restaurang i egen regi i 17 år.
Min familj består av min käre make och 2 utflugna barn som jag umgås mycket med.


Cecilia Jönsson

Förskollärare


Jag blev klar förskollärare år 2013 och fick direkt jobb här på Barnens Bikupa.

Tidigare har jag arbetat inom vården och oavsett om jag jobbat med barn eller
äldre så har jag upplevt det som oerhört givande att möta olika människor i mitt
dagliga arbete. Alla har sitt sätt att se på världen samt olika erfarenheter och
kunskaper att dela med sig av.
Det som är viktigast för mig i mitt arbete är att skapa en trygghet för barnen.
En plats där de vågar synas, höras och kan utvecklas. Här på förskolan läggs en
stor del av den grund som rustar dem för framtiden och som gör att de vågar
ta sig an de utmaningar som de senare i livet ska möta.

  

Linda Thomander 

    Förskollärare


Jag heter Linda Thomander och har arbetat på Barnens bikupa sedan våren 2019. Jag blev färdig förskollärare 2009. Det viktigaste för mig i min yrkesroll är att möta alla barn med stort intresse och nyfikenhet och att låta deras frågor visa vägen. Jag tycker också det är viktigt att vi på förskolan lär barnen om normer och värden. Att de förstår vikten av att visa hänsyn, respekt och omsorg om sina medmänniskor. Alla barn ska känna att de duger precis som de är och har rätt att vara den de är. Olikheter berikar.

På Barnens Bikupa är det aldrig tråkigt. Vi är ett härligt gäng som alla brinner för vårt jobb och gör det där lilla extra för att alla ska trivas, stora som små. Vi arbetar mycket med hälsa och rörelse vilket är ett område som ligger mig varmt om hjärtat.

På min fritid umgås jag med familj och vänner. Jag tycker om att resa, laga mat och att vara ute i naturen. Jag brinner för träning och hälsa i olika former och tar gärna en löprunda så ofta jag kan.


Birgitta Persson
Barnskötare

Jag började på Barnens bikupa i januari 2020 efter att jag varit många år i Falkenbergs kommun.  För mig är det viktigt att barnen ska få en lustfylld dag hos oss som ger nyfikenhet till deras lärande. Jag vill skapa trygghet, glädje och ge barnen en grund för ett socialt samspel.
På min fritid umgås jag med familj och vänner. Tar gärna promenader och ut på längre cykelturer.

Malin Bengtsson
Förskollärare/Huvudman


2001 började jag att arbeta på Barnens bikupa som timanställd barnskötare. Jag blev med tiden fastanställd och bestämde mig därefter att studera till förskollärare. Efter min examen fick jag jobbet som förskolechef vilket jag trivs jättebra med.
Jag tycker om att utvecklas och har därför läst olika fristående kurser i bl.a. tal och skriftspråk, matematik och pedagogiskt ledarskap. I årskiftet 17/18 fick jag också möjligheten att bli ägare och därmed huvudman för verksamheten tillsammans med min kollega Magdalena.
Det finns många saker jag gillar med mitt jobb! Men det allra bästa är nog vetgirigheten hos barnen och känslan av att jag ger dem nya kunskaper som de ska bära med sig genom hela livet. Mina kollegor är också en av anledningarna till att jag trivs så bra på jobbet! Det är ett härligt gäng och vi har aldrig tråkigt tillsammans!
Min lediga tid tillbringar jag gärna med familj och vänner. Jag tycker om att vara hemma och fixa och dona, men tillbringar gärna ett par veckor varje år i vår stuga i Vemdalen. Vi är gärna ute och strövar i skogen men tycker även om att utforska stranden året runt.

 

Anna Johansson
Barnskötare


Jag har jobbat som barnskötare på Barnens Bikupa sen Ht 2011.
Att jobba med barn är
fantastiskt ,spännande och roligt.
Man får så mycket tillbaka av barnen. Gillar att hålla i dramatiserade sagosamlingar och jag har många härliga  kollegor runt om mig.
På min fritid umgås jag med min familj, man och tre barn. Gillar att vara aktiv -promenader och tränaIsabelle Lidebring
 Förskollärare

Mitt namn är Isabelle Lidebring, jag bor och är uppväxt i Falkenberg.
Jag har arbetat på Barnens Bikupa sedan 2012, till en börjar som vikarie men efter en kort period började jag på ett vikariat som sedan lett till fast anställning. Jag är i grunden barnskötare och år 2022 blev jag färdig utbildad förskollärare.
I min yrkesroll brinner jag för det sociala samspelet, mötet med barnet och vad som där sker. Tycker även det är väldigt intressant och roligt med hälsa och välbefinnande i förskolan.  Aktiviteter som barn yoga, gympa, massage, avslappning och dess påverkan på barn är spännande och även ett aktuellt ämne i dagens samhälle.
I ett arbetslag tycker jag att det är viktigt att man lyfter enskilda samt gruppens kompetenser för att i slutändan tillsammans nå ett så bra resultat som möjligt.
GLÄDJE på jobbet är viktigt, glada pedagoger – glada barn!!Yasmine Högberg
Barnskötare/Hälsoinspiratör

Mitt namn är Yasmine och jag har jobbat som barnskötare på Barnens bikupa sedan hösten 2007. 
 Arbetet på en förskola är så varierande, då ingen dag är den andra lik. Det är härligt att få ta del av barnens upptäckter och härliga uttalanden, och under tiden får vara ett stöd i deras utveckling. Barn är kompetenta medmänniskor och tillsammans på förskolan utvecklar vi våra talanger och växer som människor, både barn och vuxna. Tillsammans med mina kollegor löser vi alla problem, och det passerar inte en dag utan att vi skrattar tillsammans. Det är inte konstigt att jag stannat så länge på Bikupan!
 
Som hälsoinspiratör/informatör arbetar jag och motiverar mina medarbetare, barnen och vårdnadshavare gällande hälsa och friskvård. Det kan innebära exempelvis att ta ansvar för att lyfta hälsofrågor, arrangera hälsofrämjande aktiviteter och öka kunskapen om vikten av en hälsosam livsstil gällande kost och rörelse.

Barnens Bikupa jobbar ständigt för en hälsofrämjande förskola där fysisk och psykisk hälsa är en viktig del som jag värdesätter högt.
 
Livets centrala del är utan tvekan mina tre barn och deras intressen. Utanför jobbet går mycket tid åt till familj, djur, fotboll och familjeföretaget som jag och min sambo driver tillsammans, ett företag med bl.a växtodling och äggproduktion.


Magdalena Larsson

Barnskötare/Huvudman

Mitt namn är Magdalena Larsson och jag har jobbat på Barnens bikupa sedan hösten-2007.
Jag är utbildad barnskötare och tycker det är både roligt och givande att få jobba med barn, man får så otroligt mycket positivt tillbaka.
Jag trivs otroligt bra på mitt jobb med alla underbara barn och fantastiska kollegor.
Precis som Malin fick jag också möjligheten i årsskiftet 17/18 att bli ägare och därmed huvudman för verksamheten.
På min fritid umgås jag med familj och vänner. Jag gillar att träna, åka skidor och semestra i värmen.Linda Einarsson
Barnskötare

Jag började arbeta på Barnens Bikupa augusti 2019. Efter flera års arbete inom handel kände jag att jag längtade tillbaka till barnomsorgen och att jobba med barn igen.

För mig är det viktigt att barnen ska känna trygghet på förskolan. Alla barn ska känna sig sedda och betydelsefulla.

På Barnens Bikupa har både barn och vuxna väldigt roligt tillsammans. Utveckling och utbildning ska vara kul.

På min fritid tycker jag om att umgås med mina 2 barn och min man. Vi åker gärna till vårt torp där vi spenderar mycket tid med att fiska, plocka svamp och vara ute i naturen.

Jag gillar även dans och att spela padel på min lediga tid.


Birgitta Ekman
Förskollärare

Jag började jobba på Barnens bikupa augusti- 2021 efter många år inom Falkenbergs kommun.
För mig är det viktigt att ha ett gott socialt samspel med både vuxna och barn där alla kan känna trygghet och glädje. Det är viktigt att lyssna in och utgå från barnens tankar och ideèr. Jag tycker om att jobba kreativt tillsammans med barnen i de olika lärmiljöerna.
På min fritid blir det mycket promenader i naturen med vår hund och umgås med barn, barnbarn och vänner.                  Evelina Mattisson
                        Barnskötare                                                                                

Mitt namn är Evelina. Jag började jobba på Barnens Bikupa i oktober 2022
Tidigare har jag arbetet på en annan kooperativ förskola i tio år och efter det två år i kommunen.

För mig är det väldigt givande och roligt att få jobba med barn. Att väcka barnens nyfikenhet och sen få hänga med på resan är riktigt häftigt.
Jag vill att barnen ska minnas förskolan som en trygg och rolig tid. Det är viktigt att barnen får med sig att de duger precis som de är.

På min fritid umgås jag mycket med min familj och våra vänner. Jag försöker så ofta de går att få till ett träningspass eller en lång härlig promenad, och jag njuter gärna av en extra semestervecka med familjen i värmen.